Home Singles KOMMIES – 4/2 Lose (Shut Up & Eat!)

KOMMIES – 4/2 Lose (Shut Up & Eat!)

by Bart Verlent

Dit jaar werd de kultklassieker 1000 Titels uit 1980 van De Kommeniste terug heruitgebracht. Bij deze heruitgave zit ook een gratis extra cd met de dititale versie van de lp, de ep Wonder der Techniek, Plant Design (origineel uitgebracht bij The Plant op de verzamelaar Get Sprouts) en acht onuitgegeven opnames. Bij die laatste zit er ook een nummer dat ingezongen werd door Marcel Vanthilt en dat nummer krijgt nu een digitale release.

© Kommies

Het gaat om het nummer 4/2 Lose dat nu uitgebracth wordt onder de naam Kommies. Het nummer werd opgenomen met de originele drummer Bob Campenaerts aangevuld met Wouter Berlaen op bas, Niels Verheest op keyboard, Jan Bellemans en Jan Blieck op gitaar. De song is wel geschreven door de originele De Kommeniste maar heeft niet echt dezelfde postpunk-vibe als hun andere werk.

4/2 Lose is een vrolijk ska-nummer met spacey synthklanken. Marcel Vanthilts stem werd door een vocoder gestuurd. Alles klinkt vrij zorgeloos en we moeten aan alles denken behalve de donker jaren 80 als we dit nummer horen.

Op 10 november vindt in De Roma in Antwerpen de wereldpremière plaats van de cd De Kommeniste Live In Leuven met optredens van The Moonlovers Orchestra, Marcel Vanthilt, Guy Mortier, Ludo Mariman & Luc Van De Poel (The Kids), Gerry Vergult (Zool), Bootsie Butsenzeller (Butsenzeller), Kloot Per W, Wouter Berlaen, Jan Bellemans, Dora Brams, Kathy Vanhout en Grote Mark en Crazy Sean van De Kommeniste.

Bij het toegangsticket krijg je De Kommeniste live-cd er gratis bij. Tickets zijn te koop via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More