Home Singles KOKOROKO – Something’s Going On

KOKOROKO – Something’s Going On

by Bert Geurts

Na het succes van hun debuutsingle Abusey Junction in 2019 weet het achtkoppige Londense afrobeat collectief Kokoroko vele muziekliefhebbers aan te spreken met hun onconventionele werkwijze.

Hoewel elk lid wel ergens beïnvloed is door onder andere Fela Kuti, Tony Allen, Miles Davis of Freddie Hubbard, brengen ze een hedendaagse sound voor alle uithoeken van de wereld. De prijs van ‘Beste Groep’ op de Urban Music Awards in 2020 en de Parliamentary Jazz Awards in 2021 bevestigden deze globale waardering.

We horen dit ook meteen bij hun nieuwe, soulvolle single Something’s Going On, waarin de subtiele intro de groep lijkt te doen ontwaken uit de moeilijke coronadroom. Dat gevoel wordt versterkt door het aanzwellend drumspel en de veelbelovende woorden: “Something’s goin’ on, something’s happening now”.

Het zomerse, filmische geluid van de blazerssectie wordt begeleid door warme Afrikaanse ritmes en zorgt voor een hoopgevend gevoel voor de nabije toekomst. Er blijft ook na elke luisterbeurt wel iets nieuws te ontdekken. Het funky gitaarspel en de elektronische soundscapes geven het zelfs een psychedelisch kantje dat ons aan de 70’s sound van Funkadelic doet denken.

Hopelijk steekt dit gezelschap binnenkort het kanaal over om onze ziel op één van de Belgische festivals te verwarmen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More