Home Singles GAE VINCI – Camelie (Bloodonthetracks)

GAE VINCI – Camelie (Bloodonthetracks)

by Bart Verlent

Midden 2000 begon de Italiaanse producer Gae Vinci, onder verschillende namen, electro-tracks uit te brengen. Als creatieveling weigert hij zichzelf aan een bepaald genre te binden. Gae luistert naar diverse muziekstijlen en zijn muziek is beïnvloed door electro, shoegaze en zelfs folk. Op 26 mei verschijnt het album Lonely Ballads dat de Italiaanse producer voor het eerst onder zijn eigen naam uitbrengt. Omdat hij op deze langspeler een poging deed om zijn echte identiteit te laten horen.

© Gae Vinci

Alle songs op de plaat zijn geschreven door Vinci, in de studio liet hij zich bijstaan door verschillende muzikanten en zangers. Dat geldt ook voor de single Camelie, die werd ingezongen door de Amerikaanse zangeres Cosette Gobat. Het is boeiende dromerige track die wat doet denken aan een combinatie van Air, Broadcast en de eerste Goldfrapp-platen. Je kan psychedelische dreampop noemen.

We horen echt een groepsgeluid, niks doet vermoeden dat deze knappe track enkel in elkaar is gestoken door een producer. Deze teaser maakt ons dan ook zeer benieuwd naar meer van Gae Vinci.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More