Home Singles KNALHART – Must Be Beautiful

KNALHART – Must Be Beautiful

by Nel Mertens

Een hele mond vol, met een genre als electrometalsynthpunk. Maar vooral een Knalhart vol! Met hun nieuwe single als Must Be Beautiful presenteren Jeroen De Vriese (bas, elektronica, gitaar, zang), Ineke Van den Zegel (elektronica, keytar, stem), Gunter Van Den Bogerd (drums) en Marc Ickx (elektronica, percussie, stem) misschien een ietwat misleidende titel, want het gaat over het beëindigen van een lange strijd tegen een slepende ziekte. Eindelijk rust vinden en langzaam wegglijden… Of dat mooi is, kan geen van ons beschrijven, maar dat we er alles moeten aan doen om dat wegglijden zo mooi mogelijk te maken, kan troost brengen.

Het nummer is geschreven nadat een meisje dat Jeroen kende, na een lange strijd tegen kanker deze beslissing nam. Het stond jaren geleden al op een eerste demo die toen in beperkte oplage op cassette verscheen.  

“De lead vocal in de refreinen is deze keer voor Ineke. Met drie leadzangers is het nu bij KNALHART zoeken naar de goeie balans van de stemmen”, laat de band weten. Wij kunnen alvast bevestigen dat dit bij deze gelukt is. “De stem van Marc Ickx, die pas later bij de band kwam, is perfect voor de lage zangpartijen.”

Het nummer werd opnieuw gemixt en gemastered door Martin Furia, die ook nog wat spacey gitaarpartijen inspeelde. “De visuals op het nummer zijn wat ik me inbeeld als de laatste beelden die je ziet voordat je weg fade in de eeuwigheid…”, vertelt De Vriese.

Wanneer je het nummer een eerste keer beluistert en de woorden nog niet laat binnenkomen, komt de electrorocksound stevig binnen, met de powerdrums voorop. De tekst, samenzang, het knap opgebouwde arrangement zorgen ervoor dat de verborgen emoties mooi tot hun recht komen in een toch krachtig en energieke track!

Must Be Beautiful is digitaal verschenen. Knalhart laat weten dat we volgende maand al hun nieuwe single The Strangest Things mogen verwachten, opnieuw mét videoclip.

Website Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More