Home Singles KLOOTHOMMEL – Ravenala (Fun Fact Records)

KLOOTHOMMEL – Ravenala (Fun Fact Records)

by Bart Verlent

Wij zijn al een tijdje gecharmeerd door de emotionele lo-fi van Kloothommel. Vorig jaar brachten ze nog het fijne album Seas Near Over uit en op 4 juli verschijnt hun vierde album Portonovo. En ook al klinkt de albumtitel vrij exotisch, toch werd het album vorige zomer gewoon opgenomen in een huisje in de Hoge Venen.

© Kloothommel

Ravenala is de eerste single uit het te verschijnen album. Het heeft een luie, zomerse vibe die perfect past bij een cocktail in een hangmat op een exotisch eiland of in de tuin. De ravenala is trouwens een boom die voorkomt in Madagaskar en waarvan, volgens de legende, reizigers het opgestapelde vocht in de bladeren opdronken om te overleven. Op de hoes is een afbeelding van de boom te zien die Gentenaar Louis van Houtte in 1875 tekende voor Flores de Serres et des Jardins de L’Europe volume 21.

Het nummer is een zalig, laid back pareltje. Als heel het nieuwe album in dezelfde lijn ligt, dan leveren de Kloothommels de perfecte soundtrack voor de zomer.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More