Home Singles KLOOTHOMMEL – 80’s Carry This Tune (Gazer Tapes)

KLOOTHOMMEL – 80’s Carry This Tune (Gazer Tapes)

by Luminous Dash

Het Gentse Kloothommel lost vandaag een eerste single uit hun te verschijnen album Seas Near. De plaat komt in september uit op het Gazer Tapes label (Kookaburra, Fake Indians..) en is de opvolger van Slice life like uit 2018 . Op 80’s Carry this tune doet de band waar ze goed in zijn, muzikaal dwarsliggen. 

De song op zich scheert geen hoge toppen en voor een opbouw met strofes en refreinen moet je zeker niet bij deze kloothommels zijn.  Sta je daarentegen open voor dwarse indie lo-fi die het avontuur niet schuwt dan is dit zeker spek voor je bek.  Kloothommel staat anno 2020 voor catchy melancholische rock met eigenzinnige songstructuren.  Pavement in een experimentele bui ,Black Midi na een avondje zwaar stappen of King Krule op snee, het gaat hier een beetje alle kanten op in de nieuwe single van Kloothommel.

80’s Carry this tune gaat over opgroeien in de jaren 80, over liefde en scheiding ,kapitalisme en James Brown.  De song start behoorlijk nijdig en catchy met een sterke rol voor zanger Ramirez Timmerman maar ergens halfweg gaat de voet (jammer genoeg) van het gaspedaal en zoekt de band het experiment op.

Sommigen zullen afhaken bij de vreemde kronkels in het hoofd van de Gentse band, voor anderen zal dit buiten de lijnen kleuren  een zekere adoratie opwekken.  Het speelse en aantrekken en afstoten is de sterkte en tegelijk de zwakte van deze nieuwe Kloothommel.

Fabris Lemant

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More