Home Singles KLEINKITSCH – Ik Protesteer (punkversie)

KLEINKITSCH – Ik Protesteer (punkversie)

by Nel Mertens

Ik protesteer. Wij protesteren te weinig. Zij protesteren amper. Maar de Aalterse band Kleinkitsch doet het met kracht!

Hun nummer Ik Protesteer schreven ze reeds enkele jaren geleden. Omdat het klimaat er rijp voor was, brachten ze het in mei uit. En nu het maatschappelijke klimaat steeds rotter wordt, laten ze Ik Protesteer nog een tikkeltje harder horen. “Want ‘t is gdvrd de moment”, klinkt het van hun kant.

Na het melodietje van ‘k Zag Twee Beren, met de verwijzing naar ‘Ik stond er bij en ik keek er naar”, biedt Kleinkitsch meteen wat tegenkanting.
“Ik ben tegen alles wat de waarheid kapotmaakt.” De anarchistische protestsong wordt in deze punkversie alleen maar kracht bijgezet.
Het si crisis op zoveel vlakken, de kloof tussen arm en rijk vergroot en ook de middenmoot komt de grens van armoede tegen.
“Nee tegen honger!”
“Dis non à la puissance!”
In beide landstalen worden de noden uitgeschreeuwd onder triggerende riffs en in een chaotischer klinkend kader, gevuld met toch heel wat punky melodische elementen! We horen kwaadheid en frustratie, maar ook hoop in gedeelde verantwoordelijkheid en vereende macht van ’t volk. Power in the union. Protesteer! Een krachtige oproep van Kleinkitsch!

Kleinkitsch kondigt hiermee ook een ep aan die tegen het eind van het jaar zou verschijnen.

Bandcamp / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More