Home Singles KLABOTSKOP – Saucer Attack

KLABOTSKOP – Saucer Attack

by Nel Mertens

Na corona als de pest en de zondvloeden: een alien- aanval met vliegende schotels? Bijna! De nieuwe single van Klabotskop is een ode aan klassieke science fiction. En toch krijgen we geen overdosis elektronische ‘bleeps and beeps’ te horen in Saucer Attack. Een ode aan het buitenaardse in metalstijl!

Staalharde riffs waarin de klemtonen steeds verlegd worden en psychedelisch melodieuze gitaarlijnen volgen elkaar in sneltempo op en daar komt nog een drijvende punkriff bovenop. De dreiging van het einde van het menselijke bestaan wordt benadrukt door de drumslagen. De spoken words, alsof ze door de meest norse nieuwslezers leken ingesproken te zijn, zijn samples uit het hoorspel The War Of The Worlds met de stem van Orson Welles, dat in 1938 werd uitgezonden in het Amerikaanse radioprogramma Mercury Theatre On The Air op CBS. Het hoorspel werd beroemd, omdat het een echte massahysterie in de Verenigde Staten veroorzaakte, met de overtuiging dat er een invasie uit de ruimte aan de gang was. De meeste luisteraars hadden nl. de intro gemist waarin duidelijk uitgeleg werd dat dit geen nieuwsbericht was, maar een hoorspel.

Klabotskop bestaat dit jaar 30 jaar. De Vlaamse metal-/rockband – voorheen onder de naam Spawn en daarna <Starspawn> – laat regelmatig van zich horen met wijze covers en herwerkingen van tracks, maar ook met eigen tracks, zoals deze. (Her)lees hier onze reviews van  hun Crass-rework Securicor en hun verjaardagsversie van I Can’t Live In A Livingroom van Red Zebra.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More