Home Singles KINGSBLU – One More Time

KINGSBLU – One More Time

by Bart Verlent

Tijdens de eerste lockdown greep de 27-jarige Antwerpenaar Raf Verhavert naar zijn eerst synthesizer de Teenage Engineering OP-1. Het trof hem hoe hij kon genieten van het muziekmaken, niet veel later was zijn set-up uitgebreid naar vier synthesizers. Sindsdien brengt hij zijn muziek uit onder de naam Kingsblu waar deze One More Time de vijfde single van is.

© Kingsblu

Het nummer gaat, kort samengevat, over de “fear of missing out”. De angst dat de tijd voorbij gaat en niet ten volle benut wordt. De intro lijkt weggelopen uit een oude Atari game, verder wordt het nummer knap opgebouwd met brede synth-klanken. Verhavert heeft deze song ingezongen met een ijskoude stem die wat weg heeft van Gary Numan.

Wat verder gebruikt hij ook een vocoder wat meteen ook de enige link is met Daft Punk, het gaat het dus niet om een ordinaire cover.

We horen het potentieel van Kingsblu in deze song, helaas breekt het nummer nooit echt door. Het kabbelt drie minuten lang verder zonder ons echt bij ons nekvel te grijpen. Een beetje spijtig want we zijn beter gewoon van Kingsblu.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More