Home Singles BUN – Sometimes I Pretend

BUN – Sometimes I Pretend

by Bart Verlent

Op een avond zes jaar geleden, smeedden Brecht Vanvyaene en kompaan Jelle Tommeleyn plannen om een nieuw project op te starten met invloeden van de bands waar ze van houden zoals Oasis, Artic Monkeys en Foo Fighters. Diezelfde avond sloeg het noodlot toe, Jelle wandelde naar huis, werd aangereden en stierf. Brechts wereld stortte in. In 2019 raapte hij alle moed samen en begon nummers te schrijven vertrekkende vanuit diezelfde invloeden, zo werd Bun geboren.

© Bun

Na verschillende singles verschijnt op 20 mei Buns debuutalbum Eases My Mind. Om dat te vieren, krijgen we nog de single Sometimes I Pretend uit deze langspeler. Het nummer is tevens de opener van het album en werd geschreven na de eerste lockdown. Wat een periode van zelfreflectie en toenadering moest zijn, bleek er een te worden van toegenomen verdeeldheid en polarisatie. De frustratie die Bun daarbij voelde, vertaalt hij in dit nummer.

Zoals in de vorige Bun-singles blijft de invloed van Oasis/Noel en Liam Gallagher moeilijk te negeren. Als we niet beter zouden weten, kon het wel een song zijn van één van de vrolijke broers. Bun heeft echt wel een indrukwekkend geluid en internationale sound. Alleen mag hij meer op zoek gaan naar een eigen stem om niet eeuwig vergeleken te worden met de Gallaghers.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More