Home Singles VENTUS – Island

VENTUS – Island

by Bart Verlent

Emma Demoor en Gonzalo Temmersmans begonnen een aantal jaar geleden met Ventus, waarmee ze als duo breekbare akoestische songs brachten. Sinds vorig jaar is het een volwaardige vijf-koppige band geworden die niet langer louter akoestisch werkt en nu dromerige popsongs brengt.

© Elena Brys

Vorig jaar trok Ventus de studio van de Antwerpse Trix in om daar hun debuutplaat op te nemen met Iskander Moens (Hyper) achter de knoppen. Deze Island is het eerste voorproefje van het te verschijnen album en eigenlijk is dit nog maar de derde single van deze band.

Het nummer begint met een dromerig piano-riedeltje en de prachtige stemmen van Demoor en Temmermans. Geleidelijk aan bouwt Ventus een mooi, warm geluid op met vele laagjes, zodat we een intens geheel krijgen waar we serieus van onder de indruk zijn.

Waar hun vorige single Fire nog meer een poppy-geluid etaleerde, krijgen we hier meer een eigen sound die veel dieper gaat. We kijken nu al uit naar het debuutalbum van deze talentvolle band.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More