Home Singles KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD – If Not Now, Then When (Flightless Records)

KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD – If Not Now, Then When (Flightless Records)

by Bart Verlent

De fans van King Gizzard & The Lizar Wizard werden dit jaar stevig verwend door hun favoriete band. Dit jaar brachten ze maar liefst vijf live registraties uit op hun Bandcamp, een album met demo’s en eind vorige maand verscheen het album K.G. met allemaal nieuw materiaal. Nu komt de Australische psychedelische band weer met een nieuwe single, die niet terug te vinden is op het album K.G.

(c) King Gizzard & The Lizard Wizard

Het laatste King Gizzard album was zeker niet slecht maar wel min of meer een herhaling van vorig werk. Er was helemaal niks nieuws op te horen. Op het nieuwe If Not Now, Then When komt de band toch verrassend uit de hoek. De song begint met een bombastisch intro waarin een Oosters overstuurde gitaar en tromgeroffel ons bijna omverblazen. Wat volgt is een vrij sobere popsong.

Na de stevige intro krijgen we vrolijke keyboard geluiden en Stu Mackenzie die met een kopstem het nummer inzingt. Enkel drummer Cavs kan zich niet inhouden, waardoor het nummer wordt overspoeld door een overdosis slagwerk.

King Gizzard & The Lizard Wizard tapt eindelijk eens uit een ander vaatje, wat op zich een verademing is.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More