Home Singles KALKOENTOAST – Wagonman + Blaastaal (Wagonmaniac Music)

KALKOENTOAST – Wagonman + Blaastaal (Wagonmaniac Music)

by Jos Buersens

Wat eten we vandaag?

Een vraag die binnen menig Vlaams huishouden dagdagelijks in heel wat kopzorgen resulteert. Ontreddering, woede, verwarring, … het zijn maar enkele van een breed scala aan emoties die de revue passeren in de zoektocht naar een gepast gerecht om ’s avonds aan de feestdis te serveren.

© Wagonman/Blaastaal – Radio Centraal Sessies – Wagonmaniac Music – Artwork by Bert Lezy – 2021

Voor zij die zich, omgeven door kookboeken allerlei, ook heden weer in deze tantaluskwelling van jewelste bevinden, brengen wij graag de volgende verlossende woorden: Wagonman en Blaastaal.

Waarom dit dan wel verlossende woorden zijn, vraag je? Wel, de respectievelijke muzikale projecten van ene Luc Waegeman en Bert Lezy brengen het volk Kalkoentoast, de eerste single van een 10” die in september staat te verschijnen en 5 nummers zal tellen.

Wat dat nummer dan wel met het avondeten te maken heeft? Een uitstekende vraag! In deze compositie vind je namelijk nauwgezette instructies voor het bereiden van de befaamde kalkoentoast, jouw redder in nood.

Wanneer we de receptuur voor de eerste maal spelen, horen we dermate zwoele vocalen uit de speakers schallen dat het lijkt alsof er een cursus erotisch koken aan gang is. Het culinaire stappenplan wordt gepresenteerd op een bedje van minimalistische elektronica met hinten van A Clockwork Orange.

Om de gemiddelde keukenklunzen ervoor te behoeden hun sla met white spirit te wassen, de Hollandse Gouda te smelten met een bunsenbrander of de kervel te verwarren met brandnetels is er tenslotte ook nog zeer ritmische instructievideo voorzien om het kookproces tot een goed einde te brengen.  

Wat hebben we geleerd vandaag?

Punt 1: Kalkoentoast is een dijk van een nummer.
Punt 2: Blaastaal is blijkbaar dan toch een echte taal, of niet?
Punt 3: Zie punt 1 en 2

De release van de 10” staat gepland voor 29/09 maar is vanaf heden al voor te bestellen via deze link. Hieronder hebben we jou alvast nog van enkele relevante links voorzien.

Smakelijk!

BERT LEZY: WEBSITE – WAGONMANIAC MUSIC: FACEBOOK/WEBSITE/BANDCAMP – WAGONMAN: FACEBOOK BLAASTAAL: FACEBOOK  – RADIO CENTRAAL: FACEBOOK/WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More