Home Singles Floris Francis Arthur – Love Like We Used To

Floris Francis Arthur – Love Like We Used To

by Nel Mertens

Met Hold Me Now debuuteerde hij. Als solo-artiest, want Floris Francis Arthur heeft wel al heel wat meer op zijn palmares dan één single. Het is nl. het recente project van Floris De Decker, die we ook al kennen van Cloudy-Oh, Team William, The Van Jets en Intergalactic Lovers.
In een band klinkt de man catchy en optimistisch, maar als hij alleen aan het werk gaat, maakt hij ‘donkere liedjes voor donkere dagen’.

Het mag wel snel en lang donker zijn, want zijn eerste single bekoorde heel wat oren. Deze tweede, Love Like We Used To, doet dat evenzeer. Hij mijmert nostalgisch over de liefde, over het leven dat hij terug wil, net zoals toen… Teder intimistisch, met een elektronisch straaltje op de achtergrond en de rest vullend met zijn knappe stem en gitaargetokkel. Naar het einde toe, groeit het nummer instrumentaal aan, zonder een greintje af te doen aan die intiem breekbare sfeer waarin het baadt.

“Time just picks us up and flings us in the air. Oh It doesn’t really matter if you care.”

Over het gevoel dat in de song zit en hoe die daar kwam, zegt Floris het volgende: “Enkele jaren terug had ik een etentje met mijn toenmalige huisgenoten. Aan tafel praatten we over hoe hard we vroeger gingen feesten en alle absurde dingen die we samen hebben meegemaakt. Tijdens het gesprek werd ons stilaan duidelijk dat onze jeugd en de bijhorende naïviteit en magische gloed nu stilaan voorgoed voorbij was. Waarschijnlijk zou er iets anders voor in de plaats komen, maar wat dat was daar hadden we toen nog geen idee van en nu nog steeds niet eerlijk gezegd. Na dit gesprek ben ik in een melancholisch nostalgische bui naar mijn slaapkamer gegaan en dit nummer kwam er in één keer uitgegutst. Het vat ons gevoel van toen denk ik mooi samen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More