Home Singles JUNGLE – Back On 74 (Caiola Records/Awal Recordings)

JUNGLE – Back On 74 (Caiola Records/Awal Recordings)

by Bart Verlent

Josh Lloyd-Watson en Tom McFarland van Jungle staan bekend om hun voortdurende zoektocht naar een vernieuwende benadering in hun muziek, en ze streven er altijd naar om met iets unieks naar voren te komen. Op 11 augustus wordt hun vierde Jungle-album Volcano uitgebracht samen met een bijbehorende film op dezelfde dag. De regie van deze film was in handen van Lloyd en Charlie Di Placido, terwijl de Nederlandse danser/choreograaf Shay Latukolan verantwoordelijk was voor de choreografie.

© Jungle

De sound van het nieuwe album blijft trouw aan de pure Jungle-soul, maar dit keer heeft het duo samengewerkt met gastvocalisten. Het nummer Back On 74 wordt gezongen door de Engelse singer-songwriter Lydia Kitto (die ook de tekst heeft geschreven) en die al enkele jaren deel uitmaakt van de Jungle-liveband. Deze track is typerend voor Jungle, een sensuele dancetrack met een kristalheldere productie.

Voor de clip werkte het duo samen met WeTransfer en creëerde een soort “visual art gallery”, waarbij je elk beeld kunt downloaden. Als je dat doet maak je kans om een ticket te winnen voor de komende tournee van de band door Europa en Amerika. Op 16 november zal Jungle de tournee afsluiten in de Lotto Arena in Antwerpen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More