Home Singles WOLFPACT – I Bleed In Black (Gio Smet Records)

WOLFPACT – I Bleed In Black (Gio Smet Records)

by Nel Mertens

Een wolf, vlammen, een erg verdrietige vrouw en bloed krijgen we te zien in de nieuwe videosingle I Bleed In Black van Wolfpact. Het beeld zo klassiek als hun sound en tekst. Alles in zwart-wit uiteraard.

Het is de derde single die het Belgisch/ Duitse hardrock-/ metalduo uitbrengt en daarmee laten Gio Smet (Giotopia, Horrorwish) en Jürgen Wulfes (Thomsen, Cholane, Ex-Moon’doc) een duister en mysterieus nummer horen.
De heren begonnen midden 2021 te praten over een nieuw project, nadat Jürgen een mooie bijdrage had geleverd op Gio’s nieuwste Giotopia-album. Met deze nieuwe band willen ze heavy rockmuziek maken met een modern tintje, gecombineerd met klassieke hardrockachtige zang.

I Bleed In Black is een vrij langzame, melancholische track waarin heldere gitaren, beukende drums, een donkere basgitaar en sinistere keyboards op een indrukwekkende manier samensmelten. Het nummer wordt gedragen door klassieke hardrockzang, die doet denken aan de stijl van iconen als Dio en David Coverdale.

In the dark remain my dreams.
Shattered faith of pain and screams.
Fallen angels cry forever.
Nevermore, my love can breathe.
Together with the shadows beneath.
The monstrous burden, boiling on my back.
It makes me bleed in black.

Foto © Carola Benke

Wolfpact haalde inspiratie voor dit nummer uit het prachtige artwork van Linda Roosens, bekend van ‘LindaRoosensArt’, wat het extra bijzonder maakt voor de band. Gio stond meteen versteld van het originele kunstwerk. Hij kocht het schilderij en besloot een nummer te componeren op basis van het donkere en betoverende werk. We zijn erg trots op het eindresultaat, want Jürgen deed ook iets bijzonders met de zang. De teksten gaan over persoonlijke problemen, duistere gedachten, de poging om bepaalde dingen zoals het lijden of ‘bloeden’ alleen in een donkere wereld te begrijpen.”

We zeiden het al: “Het beeld zo klassiek als hun sound en tekst. Alles in zwart-wit uiteraard.” En daar is niets mis mee, want dit klinkt goed!

I Bleed In Black is digitaal verschenen bij Gio Smet Records.

Facebook / Website / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More