Home ReviewsAlbum Reviews DICKSONS – An Eternal War

DICKSONS – An Eternal War

by Nel Mertens

Uit de as van The Dickson Batteries (2005-2011), werd in 2019 de Aalsterse punkrockand Dicksons geboren. Met snelle punkrocktracks, kregen we in 2021 al de ep In The Attic, waarop nu een tweede volgde.

Steven Van Laethem (bas) en Robby Boel (gitaar, zang) vonden 2 nieuwe kompanen in drummer Raf Coudeville en gitarist Edward Vincx. Zij stomen zich momenteel helemaal klaar om vanaf september te kunnen optreden, want – ook al duiken ze vaak de studio in – de reden waarom ze samen zijn is vooral om live te kunnen spelen.

De band is o.a. beïnvloed door Bad Religion, Social Distortion, Rise Against en die invloeden horen we ook terug in deze zes nieuwe tracks op An Eternal War.

Ze vliegen er meteen in met opener Why The Hell?” Take me as I am or let me be…” klinkt rebels en pittig in de stijl van The Offspring of onze eigen Janez Dedt. Eentje voor al het gepeupel dat ‘neerkijkt op…’.
De strakke drums klinken door in titeltrack An Eternal War, met melodische gitaarlijnen en speelse vocale elementen.
V. heet de volgende track. Gewoon V. Van vet. Vette riffs en vette ritmes. Rechtdoor rammend, afgewisseld met snelle melodische zanglijnen die typerend uitlopen op de lange noten.

In Relentless wordt een rock-‘n-roll-sfeertje gecombineerd met de typische punkrock ‘wohohoo’s’.
Sterk heersend drumwerk horen we in het opzwepende Rot Away.
Lets’s Celebrate klinkt zoals de titel belooft. Een feestig punknummertje. “Oi! Oi! Oi!” Luchtig, over dronken worden en feesten omdat het leven zo ‘fucking great’ is, ook al is dat niet altijd de realiteit.

Het was even geleden dat we een spontane glimlach op ons gezicht kregen bij Belgische punkrock. Wel… Dickson is er in geslaagd. Een happy punkrockplaat!

An Eternal War is digitaal verschenen, maar komt er later ook nog op vinyl aan.

Facebook / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More