Home Singles JULIEN TASSIN QUARTET – Believe (IGLOO Records/W.E.R.F. Records)

JULIEN TASSIN QUARTET – Believe (IGLOO Records/W.E.R.F. Records)

by Björn Comhaire

Op 10 november verschijnt het eerste album van het Julien Tassin Quartet dat Great Expectations zal heten. Het kwartet is een van de vele gedaantes waaronder Julien Tassin zijn schijnbaar eindeloze inspiratie naar buiten brengt.

Tassin is een onwaarschijnlijk getalenteerde gitarist die in zijn vierkwartsvorm bassist Nicolas Thys, drummer Dré Pallemaerts en trompettist Jason Palmer (VS) onder de arm nam.

v.l.n.r. Dré Pallemaarts, Nicolas Thys, Julien Tassin, Jason Palmer © Björn Comhaire

Die samenwerking met Palmer kwam er eerder onverwachts na een tragisch voorval. Vorig jaar zou trompettist Ron Miles namelijk de speciale gast van Julien zijn voor een optreden in Bozar, waar hij het trio zou versterken. Tot ieders grote spijt overleed Miles onverwachts. Ondanks dat immense verlies bleef Tassin muziek schrijven voor het project. Hij nodigde de Jason Palmer (Roy Hanes, Herbie Hancock, Wynton Marsalis, Ravi Coltrane, …) uit om zich bij het trio te voegen, en alzo ontstond het Julien Tassin Quartet en het nieuwe album.

Believe is de eerste single uit het album. Het is een rustig en tegelijk vurig en erg melodisch stuk jazz waarin het kwartet klinkt alsof ze al jaren het podium delen met elkaar. Het begin van het nummer, waarin Tassin het in z’n eentje doet, straalt een getemperd optimisme uit. Een nieuwe dag vol nog onvervulde mogelijkheden is geboren. De toevoeging van Palmers trompet zet dat gevoel extra in de verf.

Zowat tweeëneenhalve minuut ver in het nummer komen bas en drums het duo vervoegen en gaat het nummer een meer swingende richting uit, een pad dat ze niet meer zullen verlaten.

INSTAGRAM / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More