Home Belgisch ISKANDER MOON – Saturday Silence (PIAS)

ISKANDER MOON – Saturday Silence (PIAS)

by Ann Cnockaert

Saturday Silence is de allereerste single van Iskander Moon. De 22-jarige multi-instrumentalist uit Zelzate heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al een indrukwekkend muzikaal traject achter de rug.

Dat Iskander Moens muzikaal talent bezit, wisten we al langer aangezien we hem al enkele jaren volgen. Hij maakte deel uit van het tuxedorock-trio HYPER!, de fusionband Shikata Ga Nai en Cesar Quinn. Ondertussen deed hij ook ervaring op als producer, sessiemuzikant en songwriter voor artiesten zoals Mooneye, The Starlings, Camille en Ibe. Tegelijkertijd werkte Iskander in alle stilte aan zijn solocarrière en aan zijn muzikale pad.

Over Saturday Silence vertelt hij: Dit was zo’n nummer dat er, zittend aan de piano, in één keer uitkwam. Voor mij staat het voor de vrijheid van de nacht, zo’n moment waarop alles kan gebeuren. We reden ’s nachts in het bos en zongen luidkeels mee met de liedjes op de radio. De stille momenten in de ochtend na dit soort magische nachten is waar dit nummer over gaat”.

Saturday Silence is een nummer dat je gegarandeerd kippenvel bezorgt. Iskander neemt ons vanaf de allereerste noten mee op een muzikale reis met zijn warme stem. Van delicaat verfijnde details tot adembenemende momenten van stilte, dit alles omhuld door een meesterlijke opbouw en een uitzonderlijke krachtige dynamiek. Een indrukwekkend debuut!

Dit zou wel eens de grote doorbraak kunnen betekenen voor Iskander. Met zijn talent heeft hij ons alvast overtuigd.

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More