Home Singles JOHN GRANT – It’s A Bitch (Bella Union/PIAS)

JOHN GRANT – It’s A Bitch (Bella Union/PIAS)

by Bart Verlent

John Grant is een man van vele gezichten. Vorig jaar bracht hij het album Yawning Abyss uit met zijn elektronische supergroep Creep Show (met onder andere Stephen Mallinder van Cabaret Voltaire) en bracht hij een ode aan Patsy Cline samen met Richard Hawley. Ook in zijn solowerk zit veel afwisseling en dat gaat van intieme pianoballads tot zware elektronica.

© Hörður Sveinsson

Op 14 juni verschijnt Grants zesde soloplaat The Art Of The Lie waarvoor hij zich liet beïnvloeden door de weelderige soundtrack van BladeRunner van Vangelis maar ook door The Carpenters en John Carpenter... Voor deze plaat werkte Grant samen met de legendarische producer Ivor Guest die onder andere instond voor de productie van Hurricane van Grace Jones en Prohibition van Brigitte Fontaine, toevallig twee artiesten en platen waar John grote fan van is.

It’s A Bitch is de eerste teaser van de komende plaat, een track die Grant beschouwt als een feest om aan te werken. Dat feestgevoel wilde hij in het nummer verwerken want het gaat over plezier hebben met woorden, synths, groovy ritmes en funky baslijnen. Het is dan ook een zalige dancetrack geworden met een flinke knipoog naar de 80’s en met typische synthgeluiden uit die periode. Maar het is ook een echte John Grant-compositie met een vette funky knipoog.

In het najaar gaat John Grant op Europese tournee, helaas staat er momenteel nog geen Belgisch optreden op de planning.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More