Home Singles JOHN GRANT – Boy From Michigan (Bella Union/P.I.A.S.)

JOHN GRANT – Boy From Michigan (Bella Union/P.I.A.S.)

by Bart Verlent

Het is dit jaar elf jaar geleden dat John Grant uit The Czars stapte om solo te gaan. Ondertussen leverde hij vier albums af vol wondermooie, emotionele songs, gaande van pure piano ballads tot dansbare electropop, en woont de Amerikaan in Reykjavik. Binnenkort verschijnt zijn vijfde album Boy From Michigan waaruit het titelnummer de eerste single is.

John Grant vertelt over waar hij vandaan komt en waar hij naartoe is gegaan. De productie van het album was in handen van Cate Le Bon, die in het verleden al verschillende keren met John samenwerkte. Boy From Michigan heeft het typische donkere sfeertje van een John Grant-nummer.

Muzikaal koos Grant voor ingetogen electro funk, wat we niet gewoon zijn van hem. Er is zelfs plaats voor een groovy saxofoon. De donkere analoge synths nemen, zoals altijd, het voortouw en dan is er natuurlijk nog de innemende stem van Grant die opnieuw veel indruk maakt.

Als de corona-maatregelen het toelaten komt John Grant op 18 september zijn nieuwe plaat voorstellen in de Brugse Cactus Club. We keken daar al enorm naar uit, na het beluisteren van deze nieuwe single is dat alleen maar erger geworden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More