Home Singles JOHN GRANT – All That School For Nothing (Bella Union/PIAS)

JOHN GRANT – All That School For Nothing (Bella Union/PIAS)

by Bart Verlent

Op 14 juli mogen we het zesde solo album The Art Of The Lie verwachten van John Grant. Hij blikte het in samen met producer Ivor Guest die in het verleden samenwerkte met onder andere Grace Jones, Sly And Robbie, Brian Eno en Beyoncé.

Op de nieuwe plaat wou Grant een combinatie maken van het verleidelijke van Laurie Anderson en The Art Of Noise en de 80’s soundtracks van Vangelis en John Carpenter. In de eerste single It’s A Bitch hoorden we aanstekelijke 80’s funk en bij The Child Catcher serveerde John het typische Grant drama op een bedje van sfeervolle 80’s synths.

© John Grant

Teaser nummer drie All That School For Nothing, is een super aanstekelijke, funky track die Grant schreef voor Blondie. Zij wilden het nummer niet en dus heeft hij er zelf iets mee gedaan. Oorspronkelijk was het een stevige electro track maar hij koos uiteindelijk voor een Cameo/Prince aanpak. Een geweldig idee volgens ons, want dit klinkt subliem. Wat een groove en dynamiek zit er in dit nummer!

Ja, de nieuwe John Grant plaat zaal weer helemaal anders klinken dan de vorige en zo blijft deze artiest iedereen verbazen.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More