Home Singles JOE GIDEON – Bird Of Prey (Labelman)

JOE GIDEON – Bird Of Prey (Labelman)

by Bart Verlent

De Engelse singer-songwriter Joe Gideon maakte tussen 1999 en 2006 deel uit van de postrockband Bikini Atoll, die voor het album Liar’s Exit samenwerkten met Steve Albini. Na de split van deze band ging Gideon verder met zijn jongere zus Viva Seifert onder de naam Joe Gideon & The Shark en mochten ze het voorprogramma verzorgen van Nick Cave, Jon Spencer en Seasick Steve. Na twee albums ging Gideon zijn eigen weg op en sindsdien wordt hij begeleid door Jim Sclavunos (ook lid van The Bad Seeds) en Gris-De-Lin.

© Joe Gideon

Op 3 mei verschijnt Gideon’s derde album Altered Self waar Sclavunos instond voor de productie. Bird Of Prey is de tweede single van de te verschijnen plaat en daarvoor heeft Joe zijn inspiratie gevonden in een vogelreservaat in zijn buurt waar een verkeerdsbord staat met de tekst: Birds Of Prey. Elke keer dat hfj langs het bord reed, begon hij bijna onbewust de melodie voor het refrein te zingen. Dit is het eerste nummer dat Gideon geschreven heeft op piano. Tijdens de covidperiode heeft hij thuis virtuele pianolessen gevolgd.

Het is een mooie, warme dromerige song die iets heeft van Destroyer en Modern Nature en klinkt erg boeiend.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More