Home Singles JOAN AS POLICE WOMAN & TONY ALLEN & DAVE OKUMU – Take Me To Your Leader (P.I.A.S.)

JOAN AS POLICE WOMAN & TONY ALLEN & DAVE OKUMU – Take Me To Your Leader (P.I.A.S.)

by Bart Verlent

In 2019 ontmoette Joan Wasser, dankzij Damon Albarn die haar uitnodigde om mee te werken aan het album Song Machine van Gorillaz, voor het eerst Afrobeat legende Tony Allen. Ze speelden samen een versie van Nina Simone’s I Wish I Knew How It Would Feel To Be Free wat voor een magisch moment zorgde tussen de twee muzikanten. Na deze opname nodigde Wasser de legendarische drummer en Dave Okumu (The Invisible) uit voor een improvisatie-avond in de Londense Parisian studio. Daar werd de basis gelegd voor het nieuwe Joan As Police Woman album The Solution Is Restless dat op 15 november verschijnt. Het is trouwens één van de laatste opnames waar Tony Allen aan meewerkte want hij overleed niet lang daarna.

© Joan As Police Woman

Deze Take Me To Your Leader is de eerste single uit de nieuwe plaat. Joan schreef het nummer nadat ze een speech had gezien van Jacinda Ardern, de eerste minister van Nieuw Zeeland. In Wassers droomwereld nodigde de Amerikaanse regering Ardern uit om te leren hoe ze het land beter kunnen regeren.

Het is een typische Joan As Police Woman compositie geworden, maar dankzij de kleurrijke drums van Allen krijgt dit nummer wel een andere vibe dan we gewoon zijn van Wasser. De song heeft een zalige groove die je volledig meesleept. We zijn benieuwd of heel het album zo lekker groovy zal klinken.

Joan As Police Woman komt The Solution Is Restless voorstellen op 8 maart 2022 in de Brusselse Botanique en op 12 maart 2022 staat ze in De Warande in Turnhout.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More