Home Singles JESS RIBEIRO – Jump The Gun (Labelman)

JESS RIBEIRO – Jump The Gun (Labelman)

by Bart Verlent

Op 12 april verschijnt het nieuwe album Summer Of Love van de Australische singer-songwriter Jess Ribeiro. Het is haar vierde langspeler, maar haar eerste plaat bij het Belgische Labelman. Ribeiro schreef het album tijdens een bijzonder onstabiele periode in haar leven, waarin ze in twee jaar tijd in negen verschillende huizen woonde. Die instabiliteit beïnvloede haar geestelijke gezondheid maar zorgde ook voor de vonk voor deze nieuwe plaat.

© Jess Ribeiro

Jump the Gun is nog een lekker voorproefje van de te verschijnen plaat. Jess krijgt ondersteuning van Jim White (The Dirty Three, Xylouris White), Dave Mudie (Courtney Barnett) en Darcy McNulty (Jazz Party). Het nummer geeft een kijkje in het eindeloze geratel van een impulsieve haastige geest die beweegt en reageert voordat hij de gevolgen overziet.

Het nummer heeft een soort van monotone krautvibe maar naarmate het vordert, komen verschillende kleurrijke laagjes het geheel subtiel inkleuren. En dan is er nog de geweldige stem van Ribeiro die een warm dekentje legt over het nummer. De sax gaat op het einde stevig tekeer en zo krijgt deze straffe compositie ook nog een freejazz randje.

Op 3 mei verzorgt Jessica Ribeiro het voorprogramma van Widowspeak in de Trix Club in Antwerpen.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More