Home ReviewsAlbum Reviews ÉQUI – Équi

ÉQUI – Équi

by Felix Sandon

Jazz en chanson? Ze liggen dichter bij elkaar dan je denkt. Zangeres Anaïs Vijgen en pianist Elias D’hooge ontdekten hun gedeelde passie voor beide genres en besloten als duo een album op te nemen waarop elke noot die liefde ademt.

Elias D’hooge, Anaïs Vijgen. Foto (c) Larissa Zenner

Anaïs is volgens de website van het duo een 23-jarige zangeres uit Hasselt, maar wie deze muziek beluistert, weet beter: in haar schuilt een Parijse diva die haar tonnen levenservaring van zich af zingt met zelfverzekerde stem. Die past perfect bij de virtuoze stijl van Elias: nu eens druipt de melancholie van de toetsen, dan weer kringelen de klanken op als rook in een nachtclub uit een onverslijtbare filmklassieker. Dat hoor je al meteen in de vurige opener Amour t’Es Là.

Toch kan Anaïs ook breekbaar uit de hoek komen, zoals in de broze regels “Je suis seule ce soir avec mes rêves. Je suis seule ce soir sans ton amour.” of in de weemoedige afsluiter Dans ma rue. Niet elk woord versta je meteen, maar dan nog is het genieten van haar specifieke timbre in combinatie met de prachtige muziek. Zeven nummers lang neemt het duo je mee naar een jazzbar in de jaren ’40, zo eentje waar Miles Davis en Juliette Gréco elkaar tegen het lijf liepen en meteen stapelverliefd werden.

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More