Home ReviewsAlbum Reviews VYORMOUTH – Between Planes (Zero K)

VYORMOUTH – Between Planes (Zero K)

by Patrick Bruneel

Het Amerikaanse Vyormouth vindt dat we de tijd moeten nemen om naar ’s mans dark ambient annex drones te luisteren.

Between Planes is de opvolger van het in 2023 verschenen Liminal Spaces en bestaat net zoals toen uit drie digitale files van telkens net iets meer dan een uur.

De tijd nemen hadden we getypt, en dat is uiteraard het geval met een release die meer dan drie uur behelst.

Onze aandacht er dan ook de hele tijd bij houden is onbegonnen werk. De soundscapes die we te horen krijgen zijn net als op de vorige release meer dan behoorlijk maar onderscheiden zich te weinig van het grote peloton van gelijkaardige projecten om het verschil te maken.

En dan is er die tijdsduur. Een nummer duurt even lang als de gemiddelde dark ambient cd en het zijn er drie na elkaar. Dan moet een artiest al van heel goeden huize komen om erin te slagen nummers te maken die opvallen, en dat doen ze nauwelijks.

Het is allemaal zeer degelijk in elkaar gezet, tot in de kleinste details, en zou de desolaatheid van verlaten benzinestations, door hond, kat en mens opgegeven dorpen in het hol van een of andere planeet of bevreemding en vereenzaming dienen op te roepen.

Dat zal zeker zo zijn, maar na anderhalf uur zouden we waarschijnlijk ook zelf dat dorp verlaten, met of zonder benzine.

Between Planes duurt gewoon te lang, of het moet puur als achtergrond dienen om bijvoorbeeld de krant te lezen of een dutje te doen. Bij het wakker worden hebben we ongetwijfeld niets essentieels gemist.

BANDCAMPINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More