Home ReviewsAlbum Reviews MARTHA WAINWRIGHT – Love Will Be Reborn (V2 Records)

MARTHA WAINWRIGHT – Love Will Be Reborn (V2 Records)

by Hans Verhoeven

Onze chef ‘Duiding’ zegt: geef eens wat duiding. Doen we, we moeten wel. Martha Wainwright is dus de dochter van Loudon Wainwright III (zoek zijn Clockwork Chartreuse op, de soundtrack bij aanslagen) en Kate McGarrigle. En dus de zus van Rufus.

Slaggitaren als slaghagel hagelen Middle of the Lake op gang. Het onweert, en het is een venijnig beestje dit keer. Getting Older belooft veel, ouder worden bijvoorbeeld, maar blijft hangen in het rusthuis.

Maar ze gaat diep in de titelsong, mislukte relatie, shit happens, maken we allemaal mee maar meemaken gaat pas echt in Being Right: er zitten echo’s van de Delta in die overstroomt en wat na de overstroming overblijft blijft misschien staan. Prachtsong.

De Appalachen en hun plukgitaren zitten in Sometimes en die zitten daar goed. En soms rockt Martha, zoals in Rainbow waarin ze klinkt als Grace Slick die de zon zag opkomen boven Woodstock.
Falaise de Malaise is de afsluiter, en Français, ze is Canadese. Wij niet.

Maar hey: mooi hoor.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More