Home Singles JEAN-MARIE AERTS FEAT. KIMBI – Scarlett

JEAN-MARIE AERTS FEAT. KIMBI – Scarlett

by Bart Verlent

De Week van de Belgische Muziek is net achter de rug en we krijgen een nieuwe single van een echte Belpop-legende in de bus. Jean-Marie Aerts kennen we natuurlijk als de gitarist van TC Matic, maar hij begeleidde ook Raymond van het Groenewoud, Johan Verminnen en Bert De Coninck. Daarenboven deed hij productiewerk voor onder meer Absynthe Minded, Elisa Wout, Kris De Bruyne, Gorki, Jo Lemaire, The Neon Judgement, Big Bill en Urban Dance Squad.

© Jean-Marie Aerts

Tegenwoordig maakt hij muziek onder de naam JMX en werkt hij regelmatig samen met Dirk Da Davo van The Neon Judgement/Neon Electronics onder de naam DDDJMX.

Voor Scarlett werkt Jean-Marie samen met Kimb, beter gekend als Kimberly Dhondt (zangeres van het ter zielen gegane Evil Empire Orchestra). Scarlett is een funky dansbare track die begint met een vrij ordinaire drumbeat en bas-sequence waarop Aerts warme, jazzy gitaarlagen legt. De warme soulstem van Dhondt vult de track perfect aan.

Scarlett heeft wel iets acid jazz-achtigs en je kan er absoluut niet op stilzitten. Hopelijk is dit het begin van een lange samenwerking tussen beide artiesten.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More