Home Singles JE M’EN SEX PLEASE – Fuel

JE M’EN SEX PLEASE – Fuel

by Nel Mertens

“Als God de wereld in 1 week geschapen heeft: een loser. Ik heb de band in 1 dag geschapen.” Grootheidswaan? Helemaal niet. Humor. En dan hebben we het nog niet over kippen als bron van meditatie of de perfectheid van een kleine teen.
Die humor trekken ze door in de muziek die ze maken. Energie, ironie, rock-’n-roll in rebellie, maar vooral gitaren. Veel gitaren. En ook vuiligheid. In de teksten en in hun sound. Alles wat een undergroundband die het gaat maken nodig heeft, toch?

Je M’en Sex Please heeft tijdens de lockdownperiode genoeg bijgetankt, om ons opnieuw van een energiek rammelende portie verse garagepunk te voorzien. We kregen al enkele singles van het jonge viertal uit Gent te horen. Nummers die op hun nooit uitgebrachte ep zouden staan.

Tracks zoals Quarantino, bleven voorlopig nog even binnen de digitale muren, schreeuwend om live gehoord te kunnen worden. Omdat het live-circuit nog steeds maar niet op gang kwam, werd dat ep-idee opgeborgen, hebben ze een geslaagde crowdfunding achter de rug, waarmee ze een album konden inblikken. En dat zit er binnenkort dus aan te komen! Ondertussen kregen ze ook steun en feedback van vi.be en werden ze gecoacht tijdens de Pitch Sessies 2020.

In afwachting dus hun nieuwe track Fuel, waarbij we ons voorstellen dat het podium spontaan in vuur en vlam staat als dit live gebracht wordt. Terwijl hun vorige track Quarantino de gezapige thuissfeer wist te vatten, bezit Fuel alle opgespaarde energie, die er nu onder razende gitaren en woeste drums uit stroomt. Ruwe parels als brandstof voor al wie punk in zijn hart draagt.

Volgens ons is Je M’en Sex Please helemaal klaar om uit te breken! Hun album verschijnt digitaal en op vinyl en we zijn benieuwd, want volgens ons zijn deze heren even onvoorspelbaar als ruw.

Facebook / Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More