Home Belgisch JAMAICAN JAZZ ORCHESTRA – Hold The Phone (Zephyrus Records)

JAMAICAN JAZZ ORCHESTRA – Hold The Phone (Zephyrus Records)

by Nicolas Van Belle

Na de goede ontvangst van hun album Rain Walk, gereleased in november 2019, presenteert Jamaican Jazz Orchestra hun nieuwe single Hold The Phone. Verwacht je aan een sterk, edgy, instrumentaal nummer met een vooruitstuwende groove. Dat in combinatie met een goede samenloop van de blazerssectie, keys en ritmesectie.          

Hold The Phone Jamaica Jazz Orchestra

Hold The Phone opent vrij theatraal en neemt je vervolgens mee op een feestelijke groove die je doorheen het nummer leidt. Er is veel variatie tussen de instrumenten die elk afzonderlijk aan bod komen en de blazerssectie. Soms nemen zij de bovenhand terwijl ze zich op andere momenten opsplitsen en eerder de achtergrond inkleuren.

Het nummer stuwt mooi en lekker verder. Groovy en feestelijke muziek met een gevarieerde textuur en afgewogen variatie. Binnen de song maken ze duidelijk omlijnde omzwervingen zonder het totaalbeeld uit het oog te verliezen. De plaat werd analoog, op tape opgenomen wat de authentieke sfeer nog meer onderstreept.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More