Home Singles IVY FALLS – Blue (Unday Records)

IVY FALLS – Blue (Unday Records)

by Bart Verlent

Fien Deman alias Ivy Falls heeft al een lange weg afgelegd in naar zoektocht naar een eigen geluid. Ze debuteerde in 2017 met de dromerige elektronica single Twelve. Door de jaren heen is haar sound stevig geëvolueerd en op haar te verschijnen debuutplaat klinkt ze eerder folky. Ze nam het album op met Bram Vanparys (The Bony King Of Nowhere) die haar perfect begeleidde.

© Ivy Falls

Na Not Cool en Strange Way is Blue de derde teaser uit dat debuut. Vanparys heeft de gitaar- en piano-arrangementen ingespeeld van dit trieste indie-folknummer. Het is een “coming-of-age lied” over het besef dat het tijd is om te beslissen wat je volgende zet zal zijn.

Blue is een zweverig pareltje waarin Demans mooie stem volledig tot zijn recht komt dankzij de heldere, warme arrangementen. Ook al zijn we fan van het oudere werk van Ivy Falls toch heeft de akoestische aanpak net dat tikkeltje meer impact, waardoor het een stuk dieper gaat.

je kan Ivy Falls aan het werk zien op:

21/02 – Muziekclub 4AD, Diksmuide (in het voorprogramma van The Bony King Of Nowhere)
10/04 – Viernulvier, Gent
16/04 – AMOR, Antwerpen

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More