Home Singles ISILMÉ – In the Dark

ISILMÉ – In the Dark

by Ann Cnockaert

Het Amerikaanse duo Isilmé onthult een visueel verbluffende muziekvideo voor hun etherische nieuwe single In the Dark.

Isilmé bestaat uit het duo Eric McCullough en Jayne McCullough, dat tevens een koppel is. Het duo combineert etherische en emotionele vocalen met ingewikkelde instrumentale lagen om een geluid te creëren dat uniek is. Thematisch is Isilmé autobiografisch, transparant en introspectief, met aandacht voor hun collectieve en individuele triomfen, worstelingen en evolutie.

In The Dark is geïnspireerd door de Griekse mythe van maangodin Selene en herder Endymion en gaat over de scheiding en het verlangen van twee geliefden. Hoewel daglicht en bewustzijn hen kunnen scheiden, zullen ze altijd de nacht hebben.

De clip werd geregisseerd door David Gregory en geproducet door Cineoteric Films. Er werd gefilmd op Isle of Skye in Schotland. De adembenemende achtergrond versterkt de emotioneel opvallende muzikale compositie nog meer. De mist die in de opening- en eindshots van de video over het Loch te zien is, is eigenlijk helemaal geen mist, maar rook. Noch isilmé, noch de crew wist dat er die dag gecontroleerde verbranding op het eiland was gepland, wat het drama van die opnamen nog groter maakte.

Wij zijn vooral betoverd door de vocale prestaties van zowel Eric als Jayne en hun melodieuze samenzang. In The Dark ontroert door de oprechtheid in de zang en romantische tristesse. De verbluffende beelden versterken dit meesterlijk emotioneel nummer.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More