Home nieuws The Sheila Divine covert Mia van Gorky

The Sheila Divine covert Mia van Gorky

by Nel Mertens

Mia van Gorky heeft ondertussen een legendarische cultstatus verworven. Zeker in eigen land, in eigen Gent. Maar ook in het buitenland denken ze aan de band met Luc De Vos terug, met hun grootste hit, want de Amerikaanse indierockband The Sheila Divine eert hem, met een eigen versie van Mia.

“Een geliefde muzikant in België, Luc De Vos met zijn band Gorky, was al vroeg in onze carrière een grote fan van onze band. Hij noemde zelfs zijn Engelstalige band naar ons nummer Automatic Buffalo. Ik wilde een cover maken van een van zijn hits, Mia. Het nummer uit het Nederlands vertalen en het vervolgens in het Engels laten werken was zeker een uitdaging, dus ik zal dit niet zozeer een cover noemen, als wel een hommage en interpretatie. We kijken er echt naar uit om over een paar weken in België te spelen”, licht de band toe.

Divine or not divine, that’s the question… Deze versie van The Sheila Divine klinkt fijn en eigenzinnig. Je kan het ook amper vergelijken met het origineel, want ze maakten er echt hun eigen ding van, waardoor het inderdaad een herinterpretatie is en geen ‘platte’ cover. Tekstueel klinkt het wat vreemd om een zo erg letterlijke vertaling te horen. En bij het beluisteren blijft het enorm moeilijk om Voske’s stem, het getokkel van zijn band en de zo kenmerkende piano uit te schakelen in ons hoofd.

Maar wat een mooi gebaar! We hopen hun Gorky-hommage te horen, in hun show op 9/11 in  de Singer in Rijkevorsel, op 10/9 op Frietrock in Ieper of op 11/9 in het Depot in Leuven.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More