Home Belgisch STARBLIND = EARTHBOUND – Monolith / Sequence 9 (Eigen Beheer)

STARBLIND = EARTHBOUND – Monolith / Sequence 9 (Eigen Beheer)

by Bootsie Butsenzeller

Starblind = Earthbound Is een Antwerpse band onder leiding van kunstenaar en componist Nigel Grey Dubois (zie ook Butsenzeller’s Covid Collabs 2020 met Gregory Frateur) met een wisselende bezetting. De band werkt voornamelijk in het conceptuele en tracht kunst en muziek dichter bij elkaar te brengen.

© Starblind = Earthbound

Zo is de sfeervolle ambienttrack Monolith gebaseerd op een fotoreeks van Nigel waarin hij tracht de aanschouwer te confronteren met zichzelf, meer bepaald met technologie consumptie. Meer dan 6 minuten lang weet de track te boeien, door ook zachte melodieën in de soundscapes te laten sluipen.

Tegelijk wordt er nog een andere track gelost; Sequence 9, die inspiratie haalt uit de sci-fi. Meer bepaald over een losgeslagen experiment in de Latijns Amerikaanse jungle waar het door de natives al snel vergeleken wordt met de mythe van de Jaguar. Met modulaire synths wordt er een gedreven track geserveerd die ons de abstracte 90’s elektronica van o.a Aphex Twin en Autechre doet herbeleven, maar ook weer met een iets meer melodisch gevoel. Ja gevoel dus, want ondanks het feit dat het hier een man/machine symbiose betreft, voelen we toch de warme menselijke compositorische inbreng, toch eerder een zeldzaamheid in de elektronica wereld.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More