Home Singles IRON & WINE FEAT. FIONA APPLE – All In Good Time (Sub Pop/Konkurrent)

IRON & WINE FEAT. FIONA APPLE – All In Good Time (Sub Pop/Konkurrent)

by Bart Verlent

Het is al vijf jaar geleden dat Sam Beam alias Iron & Wine zijn laatste plaat Years To Burn uitbracht. In de tussentijd verscheen nog de ep Lori waar hij nummers van Lori McKenna een nieuw jasje had gegeven. Beam ging nog solo op tour, met de ‘Back To Basics’-tournee, maar eigen nieuwe nummers zagen het daglicht niet. Niet getreurd, want op 26 april verschijnt eindelijk het nieuwe album Light Verse van Iron & Wine.

© Iron & Wine

De nieuwe plaat is opgenomen in de legendarische Waystation Studio in Laurel Canyon, met topmuzikanten uit Los Angeles. Daarna trok Beam met die opnames naar de Silent Zoo Studio om de songs nog meer kleur te geven met een 24-koppig orkest. Op de eerste single You Never Know fungeerde het orkest eerder op de achtergrond maar bij All In Good Time horen we het toch meer op de voorgrond komen.

Niemand minder dan Fiona Apple werd bereid gevonden om een duet te zingen met Sam. En die twee unieke stemmen samen horen, heeft iets magisch. Het nummer heeft dan ook alles in huis om een klassieker te worden dankzij de prachtige arrangementen en de geweldige zang.

Vrijdag 15 november komt Iron & Wine het album Light Verse voorstellen in De Roma in Antwerpen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More