Home Singles MARATHON – Mind (V2 Records)

MARATHON – Mind (V2 Records)

by Kris Van den Bossche

Marathon is een drietal (live versterkt tot een vijftal) uit Amsterdam en heeft na Fire een tweede nummer uit in 2024. Marathon is één van de rockbands uit het noorden om in de gaten te houden. Vorig jaar brachten ze een in Nederland goed onthaalde ep uit, met als titel de groepsnaam. In maart en april spelen ze er een uitverkochte basement tour en in mei staat er onder meer een UK-datum in Brightons The Great Escape festival met stip op de agenda, naast een aantal andere UK-dates als voorprogramma voor Girl Scout.

Mind komt je hoofd binnen met een dreun, het is stevige gitaarrock met scherpe riffs, beukende drums en bassen, denk bv. aan onze Ramkot of Wallace Vanborn. Gepieker in de strofen en een schreeuw van een vraag in de refreinen ‘What’s on your mind?’, een Police-aandoend brugje, een pittige finale. Zit allemaal bijzonder goed ineen en blijft plakken tussen de oren. Fire/Mind komt uit als fysieke 7” single.

Opletten dus, wanneer deze band de Moerdijk oversteekt naar het zuiden, dat je met je gedachten bij de les bent. Oh ja, ze verkopen ook een speciaal gebrouwen biertje, Mind, dat bij de merch te krijgen is. Niet enkel een single ingeblikt dus!

Facebook / Instagram

Spotify – Marathon Mind

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More