Home Singles THE WHODADS – James Bond is Black

THE WHODADS – James Bond is Black

by Kris Verdonck

Cocktailtijd! Zeker met de nieuwe Whodads die door de boxen schalt. De bigband van Steven Janssens geeft het themanummer van James Bond een swingend ska-jasje. Ideaal dansvloervoer om op zaterdagavond of zondagmiddag het feestje op gang te trekken.

Lang geleden waren the Whodads een surfabillytrio dat podia en feestjes onveilig maakte. Doorheen een waas van alcohol herinneren we ons toch nog een versie van Ellingtons Caravan in de kelder van de Cartoon’s, met een waanzinnige solo van Steven Janssens wiens gitaar na afloop een sigaretje ging roken.

De band groeide al snel uit tot een gereputeerd orkest dat de dans- en filmnummers van fifties- en sixtiesiconen Henry Mancini, John Barry, Les Baxter en anderen onder handen neemt. Nu is het een elfkoppig gezelschap. Met naast de machtige Fenders ook Latin percussie, blazers en een Hammond.

In de lente van 2020 brachten The Whodads de langspeler Spook uit, het James Bondnummer werd toen ook opgenomen, en mag nu eindelijk het daglicht zien.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More