Home ReviewsAlbum Reviews MAIDA ROSE – Tales Of Adolescence

MAIDA ROSE – Tales Of Adolescence

by Bart Verlent

Wie zijn hart verloren heeft aan het dromerige geluid van Beach House, Cigarettes After Sex en Cocteau Twins is bij het Nederlandse duo Maida Rose aan het juiste adres. Deze band rond het songschrijversduo Roos Meijer en Javièr den Leeuw brengt dreampop van de bovenste plank. Het duo werkte vijf jaar aan dit debuutalbum waarop ze verhalen vertellen over opgroeien tijdens de adolescentie.

© Maida Rose

Meijer en den Leeuw namen het album in alle rust op in hun slaapkamer wat hen de volledige vrijheid gaf om te experimenteren met verschillende geluiden en producties. Anne Lieke Heusinkveld (La Loye) begreep welke richting ze uit wilden gaan en nam de productie voor haar rekening.

Maida Rose loste in aanloop van deze release vier singles die allemaal veel indruk maakten. We keken dan ook met hoge verwachtingen uit naar dit debuut. De band lost die verwachtingen volledig in met een album vol pareltjes van songs. De zachte, fluwelen stem van Roos past perfect bij de sfeervolle tracks die ze met haar partner schreef.

De vergelijkingen met Beach House en Cigarettes After Sex zijn niet uit de lucht gegrepen. We horen vrij basic drums, een zweverige gitaar en soundscapes die alles subtiel opvullen iets wat we ook horen bij die twee andere bands.

Maar dat is dan ook de enige opmerking, want er staat gewoon geen enkel slecht nummer op deze plaat. Ze maakten de perfecte soundtrack om bij weg te dromen tijdens een zonnige lente- of zomerdag. Hou Maida Rose maar goed in de gaten want we gaan nog veel horen van dit talentvolle duo.

Je kan Maida Rose gratis aan het werk zien op 14 april in Het Depot in Leuven.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More