Home Belgisch IMAGINARY SISTER – Exceptionally Pretty

IMAGINARY SISTER – Exceptionally Pretty

by Felix Sandon

Exceptionally Pretty, zo heet het nieuwe nummer van het duo Imaginary Sister. Met zo’n titel verwacht je iets dat lichter en opbeurender is dan hun duistere debuutsingle White Socks. De eerste regels van het lied wringen die verwachtingen echter meteen de nek om: “We were looking for each other / But he found another lover.”

Uitzonderlijk prachtig is de stem van zangeres Kathy Vanhout, die samensmelt met het snarenspel van Vik Hardy. Zo maken ze van dit verhaal over schoonheid en jaloezie een nummer dat je meteen bij je nekvel grijpt. En dat je af en toe naar je pen laat grijpen, om bloedmooie zinnen op te schrijven als “He told her words now I invented / She never understood.”

Plots lijkt het nummer wel heel abrupt te eindigen, maar dan gaat het duo toch onverstoord verder. Ligt het aan ons of klinkt Kathy na die ultrakorte stilte nog sensueler dan ervoor, en vooral: nog onheilspellender? Alsof ze getransformeerd is in een sirene die je lokt met haar goddelijke gezang en je dan de dieperik in sleurt. Of een femme fatale uit een film noir die niet zal rusten voor ze wraak heeft genomen op de minnares van haar overspelige geliefde.

Een hele thriller passeert dus in deze drie minuten schemermuziek. Wij kunnen alleen maar uitkijken naar wat Imaginary Sister nog meer voor ons verborgen houdt.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More