Home Singles ILLUMININE – Eunoia’s Theme (Blue Marble)

ILLUMININE – Eunoia’s Theme (Blue Marble)

by Bart Verlent

Het heeft een tijdje geduurd, maar Kevin Imbrechts heeft vijf jaar na het prachtige Illuminine-album #3 eindelijk een opvolger klaar die de logische titel #4 zal meekrijgen. Imbrechts dacht altijd dat #3 het laatste album was van een drieluik. In de afgelopen jaren voelde hij echter een sterke drang om opnieuw zijn eigen muzikale universum te creëren. In de wereld van #4 was het veilig en geborgen en zo werd de plaat een soort van persoonlijk reddingsmiddel.

© Illuminine

Het album, dat op 20 oktober verschijnt, vormt een nieuw hoofdstuk in het leven van Kevin. We krijgen er een eerste single uit te horen. Eunoia’s Theme gaat over Imbrechts’ worsteling met het omgaan met autisme in onze hedendaagse samenleving. Telkens wanneer hij wil ontsnappen naar zijn eigen denkbeeldige en zorgeloze wereld speelt hij deze gitaarmelodie. ‘Eunoia’ staat voor hem voor een mooie gedachte en een gevoel dat zijn negatieve piekergedachten naar de achtergrond doet verdwijnen.

Het nummer is geschreven in enkele minuten tijd, een zeldzaam moment waarin hij rust in zijn hoofd vond. Kevin koos er dan ook bewust voor om alle originele takes te behouden en op de plaat te vereeuwigen. Deze eerste track vormt de basis voor de nieuwe plaat en zette heel het creatieve proces van #4 in beweging.

Eunoia’s Theme heeft iets van de dromerige melancholische composities van Cocteau Twins-gitarist Robin Guthrie gecombineerd met ambient soundscapes die de gitaararrangementen meer kracht geven. Imbrechts trakteert ons op een prachtig voorproefje op zijn plaat. Eentje waar je als vanzelf heel stil van wordt.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More