Home Singles IKRAAAN & JASPER BULLYNCK – Ada (PIAS)

IKRAAAN & JASPER BULLYNCK – Ada (PIAS)

by Nel Mertens

De jeugdreeks wtFOCK: Ada is momenteel een hit op GoPlay. Ada, de titeltrack bij de reeks was een al even grote hit van IKRAAAN en Jasper Bullynck (gitarist bij Oscar & The Wolf).

Voor wie niet mee is: Wie en wat is Ada?
Het is een coming of age verhaal dat gebracht wordt via een audiovisuele reeks, social media en real life extensions. Deze 360 benadering van een reeks zorgt ervoor dat de grens tussen fictie en realiteit vervaagt en creëert een hoge drang om te kijken bij het jonge publiek.  Ada volgt een groepje 16 à 17-jarige scholieren op de turbulente weg naar volwassenheid. De eigenzinnige, uitgesproken Ada (15) springt in het oog op de speelplaats van haar school. Ze heeft iets cools, maar ondoorgrondelijk. Ze weet duidelijk wat ze wil en waar ze voor staat. En wanneer ze een toxisch lief van een van haar vriendinnen op zijn plaats zet op de speelplaats en dit viraal gaat op de hele school, is haar naam volledig gemaakt. Zowel de magie als de monsterlijkheid van het tienerleven komen aan bod in deze reeks via thema’s als seksuele geaardheid, identiteit, pestgedrag, body image, verliefdheid en vriendschap.

“Het schrijven van het nummer voor Ada voelde als het openen van een venster naar haar gedachtewereld. Ik wilde een nummer schrijven dat haar diepste gedachten en gevoelens weerspiegelt, en daarmee een emotionele verbinding tussen de kijkers en haar personage tot stand brengt. Ik kan met trots zeggen dat dit doel wel bereikt is met dit nummer!”, aldus Ikraaan.

De diep bonzende basritmes geven een sterke hartslag aan een adembenemend nummer, waarin elektronica rond friemelt tussen de daadkrachtig zwoele stem van Ikraaan. ”Ik wil jou, wat het ook kost…!”
Met een tekst die aansluit bij de tienerthematiek. Romantisch mystiek in opbouw, tot pure emoties uitbarsten bij het sterke refrein.

Ikraaan / Jasper Bullynck

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More