Home Singles BAKER-MILLER NOIR – The Night

BAKER-MILLER NOIR – The Night

by Bart Verlent

Het Nederlandse trio Baker-Miller Noir maakt liedjes die de soundtrack vormen voor een wandeling door het bos. Muziek voor als je ’s avonds naar de sterren kijkt en je struikelt over iets wondermoois. Vorig jaar maakten Agnes Loonstra, Bart van Gemert en Freek Rijna hun debuutep in een huisje in het bos. De perfecte setting om hun nummers tot leven te brengen. Hun muziek is gebouwd op dromerige soundscapes en experimentele grooves en bevat invloeden van psychedelische muziek uit de 60’s en 70’s.

© Baker-Miller Noit

In februari kregen we een eerste voorproefje met het dromerige Ashes, nu is er de tweede single The Night. Het is een meer uptempo nummer, met zweverige arrangementen en de mooie stem van Loonstra. In het midden krijgen we een heel bijzondere break met een tempowissel en Freek Rijna die zich bijna een volledige minuut minuten uitleeft op zijn gitaar met stevige gitaarsolo’s. Daarna gaat de compositie verder zoals ze begonnen is.

Het lijkt een beetje alsof London Grammar een mash up maakt met de jaren ’70 Pink Floyd. De break maakt de zorgvuldig opgebouwde sfeer wat kapot, toch een beetje als een olifant in een porseleinkast. Spijtig, want dit is verder zeker geen slecht nummer.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More