Home Singles IDIOTS – Elephant (BB Records)

IDIOTS – Elephant (BB Records)

by Bart Verlent

Corona houdt Idiots niet tegen om hun plannen uit te werken. Begin dit jaar kregen we de ep Chapter 1 en deze maand volgt de nieuwe ep die de toepasselijke naam Chapter 2 zal krijgen. Beide platen zullen volgend jaar gebundeld worden in een vinylalbum, dat dan weer de naam Idiots III zal dragen.

(c) Idiots

Dit jaar haalde de band van Luc Dufourmont de “!” uit de groepsnaam en kregen ze een nieuwe drummer. Ook het typische vettige garagerock geluid is verdwenen, de idioten zoeken nu meer de verfijning op.

Elephant is de eerste single uit Chapter 2 en gaat over een olifant met nieuwe schoenen… De olifant in Elephant is uitgelaten en gelukkig omdat hij weer buiten mag na een jaar in quarantaine. Aangezien er in de toekomst veel gepraat zal worden over pre- en postcorona willen Idiots bij de eersten zijn met een toonaangevend nummer dat een trend moet worden na maanden van ellende.

Op Elephant gaan Idiots verder op het altrock pad dat werd uitgestippeld door de vorige singles. Het is zeker geen slecht nummer maar naar Idiots-normen klinkt dit toch wel heel braaf. Zelf de avontuurlijke uitstappen die we hoorden op de andere singles van Idiots dit jaar blijven in Elephant achterwege. Al hadden we het reggae stuk op het einde totaal niet zien aankomen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More