Home Singles DRUMS ‘N’ GUNS – People (Eigen Beheer)

DRUMS ‘N’ GUNS – People (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Drums ‘n’ Guns brachten dit jaar de erg sterke plaat Hail Hail uit waarop de Gents/Waregemse band met een nieuw, straf geluid voor de dag komt. Weg zijn de stoner en americana invloeden. Op deze plaat brengt het vijftal stevige postpunk. Helaas heeft de band deze geweldige schijf nog niet live kunnen brengen door de coronamaatregelen, wat er dan ook voor heeft gezorgd dat Drums ‘n’ Guns 2.0 de start heeft gemist. Want ja, geen concerten is ook weinig of geen promo. Maar deze kerels zijn niet bij de pakken blijven zitten en komen nu zelfs met een nieuw nummer.

(c) Paul Vanhaute

People heeft de band tussen de twee coronagolven geschreven, opgenomen en zelf gemixt, enkel voor de mastering gingen ze naar Peter Soldan in de Brusselse Dada Studios . Het nummer gaat dan ook (hoe kan het anders) over de periode van lockdowns, corona en de maatregelen die daarbij kwamen. Ook al heeft de tekst een zwaar onderwerp toch heeft Drums ‘n’ Guns de muziek vrij lucht gehouden.

Gelukkig gaan ze op deze single nog steeds dezelfde richting uit als hun laatste album. Dus ook op People krijgen we postpunk. De snedige woestenij van de plaat hebben ze even achterwege gelaten. Door het nummer heen voel je wel de frustratie en irritatie, ook al wordt het soms heel vrolijk ingezongen.

Met People laat Drums ‘n’ Guns weer horen dat ze straffe songs kunnen schrijven met een heel sterk geluid. Hopelijk krijgt de band met deze single eindelijk de aandacht die ze verdient, want laten we eerlijk zijn Drums ‘n’ Guns klinkt even sterk als Fountaines D.C., Shame en ander buitenlandse postpunkhelden.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More