Home Belgisch ICTO – Got It (Musketeer Records).

ICTO – Got It (Musketeer Records).

by Bram Langmans

ICTO, bij de burgerlijke stand gewoon bekend als Cato Vercammen, is aan een steile opmars bezig: na een hele reeks Soundcloud-tracks is de Betekomse hiphopartieste sinds vorig jaar begonnen aan het uitbrengen van een gestadige reeks losse singles op Spotify. Dat leverde haar niet alleen een hele hoop luisteraars, maar ook een plaatsje in de finale van De Nieuwe Lichting 2019, een notering in de Ultratop Urban 50 en een platencontract bij het gloednieuwe Musketeer Records label op.

En met nieuwe single Got It, waarop ook een gastbijdrage van 95 Kuston (Gangthelabel) te horen is, zet de 19-jarige ICTO die trend nu verder door. Op een poppy productie van vaste beatmaker/producer Anders, die ook al samenwerkte met sterren als Bhavi, DVTCH NORRIS of Uberdope, brengen ICTO en 95 Kuston een ode aan de overvloed aan talent die hier in ons kleine Belgenlandje aanwezig is, en dat is iets dat wij bij Luminous Dash natuurlijk altijd graag horen.

Dat ICTO zich muzikaal gezien vooral laat inspireren door de gekende Amerikaanse mumble rap / melody rap scene is geen geheim. Wij menen dan ook enige invloed van onder andere Post Malone en XXXTentacion te bespeuren in de nieuwe single Got It, maar ICTO en Anders weten daar toch ook een duidelijk herkenbare, eigen draai aan te geven.

Met Got It levert het drietal dan ook een frisse en catchy mumble rappopsong af die vlot in het oor ligt en zich al snel in je hoofd nestelt om daar nog lange tijd te blijven hangen. Dat zou naar onze bescheiden mening wel eens kunnen resulteren in heavy rotation airplay op radiostations allerhande.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More