Home Singles HOUSEPLANTS – Showdive

HOUSEPLANTS – Showdive

by Bart Verlent

Er is bijna geen ontsnappen aan het Wereldkampioenschap voetbal dat komend weekend begint. De afgelopen maanden werden we gebombardeerd met Warrior, het officiële WK-lied van de Rode Duivels van Oscar and the Wolf, maar Marino Roosen, PJ Decraene, Loes Caels, Erwout Decreane, Nick Caels en Bram Gabriëls, alias HOUSEPLaNTS hebben nu de subversieve, officieuze WK-hymne gemaakt.

© HOUSEPLaNTS

Aangezien er geen deftig Engels woord bestaat voor “fopduik” of “schwalbe”, bedacht de band het neologisme Showdive. Deze track is een aanklacht tegen het spelbedrog dat bestaat in het zich laten vallen, liefst in een kritieke zone van het voetbalveld, terwijl er van een contact met de tegenstander geen sprake is, om zo een strafschop uit te lokken. Tegelijkertijd is het ook een pleidooi voor fairplay in het voetbal.

In de intro horen we geflipte elektronica, in de strofe krijgen we vooral een heel aanstekelijke geluid met een heel divers klankenpalet. Tijdens het refrein komt de geflipte elektronica terug even de kop opsteken maar daar wordt het meer op de achtergrond gebruikt. Het geheel klinkt heel origineel. Of je nu van voetbal houdt of niet, je wordt zeker meegesleurd is in deze catchy song.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More