Home Singles HOUSEPLaNTS – Elephant

HOUSEPLaNTS – Elephant

by Nel Mertens

Met hun single Groundhog Day lieten Marino Roosen van Bonfire Lakes en PJ Decreane (Sam De Nef, Rhinos Are People Too)Loes Caels (Rhinos Are People Too), Ewout Decraene (Rhinos Are People Too), Nick Caels (The Haunted Youth) en Bram Gabriëls (Homegirl) de eerste klanken van hun nieuwe project HOUSEPLaNTS op de wereld los. Daarmee namen ze ons mee in de donkere popsfeer van de jaren 90.

Met hun tweede nummer Elephant gaan ze iets verder terug in de tijd, met de boodschap: “Vergeet de Koude Oorlog, de 80s zijn HOT!!!”

Oh ja, dat zijn ze inderdaad! Qua stijl mogen we terugdenken aan series als Stranger Things en It’s a Sin en de sound van War On Drugs, The Haunted Youth, Future Islands en single As It Was van Harry Styles. Zelf geven ze aan dat ze hun inspiratie vonden bij “de synths van A-ha, Depeche Mode en OMD, de drums van Phil Collins en de pathos van ene Bono of Jim Kerr.”

Geen natuurdocumentairethema in deze track, maar een verhaal over de Vlaamse huiskamer, die bekend staat gezellig en warm te zijn, hoewel er ook wel eens een olifant huist die de porseleinkast aan diggelen durft te slaan. Wel, hij doet het in elk geval elegant en in stijl!

In het elektronische wordt de spanning opgebouwd, met toetsen die tintelend zacht aanleunen bij de zanglijn, terwijl die drums – o ja die drums! – er alle showgehalte aan toevoegen. We hebben geen idee waar en wanneer we deze muziek te horen zullen krijgen (Op de radio? Tijdens een vrijpartij? In een club? Op festivals? …) maar het klinkt alvast groots. Laat deze machtige olifant wat ons betreft vooral ook los op zomerfestivalletjes!

Elephant is het tweede nummer dat we te horen krijgen uit HOUSEPLaNTS’ debuutalbum Escalator, waarvan de release gepland staat voor het najaar.

FACEBOOK / INSTAGRAM / VI.BE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More