Home Singles HONEYGLAZE – Burglar (Speedy Wunderground)

HONEYGLAZE – Burglar (Speedy Wunderground)

by Ann Cnockaert

Honeyglaze, het Zuid-Londense trio bestaande uit zangeres en gitariste Anouska Sokolow, bassist Tim Curtis, en drummer Yuri Shibuichi kondigt met Burglar hun debuutsingle aan.

Burglar opent met een gevoelige gitaarlijn, waarna het nummer verschuift naar een kalmerende sfeer met de introductie van golvende akkoorden die weerkaatsen over zachte maar verpletterende percussie. De rustgevende wazige sonica barst naadloos uit in een deinend ritme voor een energiek refrein, begeleid door de delicate en pure vocalen van Sokolow.

Bewegend tussen dromerige geluiden die zowel angst als sereniteit oproepen, haalde Honeyglaze inspiratie voor het grillige karakter van de track uit een gedicht van Bukowski. “Burglar verschuift tussen bewustzijnstoestanden, alsof je in de vroege ochtenduren in en uit een droom glijdt”, legt de band uit. “Er is een onzekerheid over wat echt is en wat niet, en valse herinneringen aan een half verzonnen geschiedenis”.

FACEBOOK INSTAGRAM TWITTER

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More