Home Belgisch DE LAATSTE MATCH VAN IVAN LENDL – Dag Mevrouw

DE LAATSTE MATCH VAN IVAN LENDL – Dag Mevrouw

by Nel Mertens

Een mond vol is De Laatste Match van Ivan Lendl (DLMVIL). De band leeft sinds 2012 met gitarist Steve Lacourt en zijn jeugdvriend en muzikale strijdmakker Lander Segers als zanger. Ze startten samen als gelegenheidsduo met melodieuze Nederlanstalige pop/rockmuziek in het voorprogramma van De Mens.

Na een paar jaar kreeg de band zijn definitieve vorm wanneer ook toetsenist Peter Marchal, drummer Geoffrey Heyrbaut en bassist Tim Janssen aansluiten. Een eerste ep volgde in 2017, waarna ze de single Overal Geliefd in 2019 loslieten als laatste match voor corona de wereld even versloeg.

Maar daarmee was het vijftal niet klein gekregen, want dat moment grepen ze aan om een tweede ep bijeen te schrijven. Met Koen Buysse (Zornik, Brides of Lucifer) als producer, die de muzikale lat hoger legde voor de heren. Die tweede ep komt er binnen enkele weken aan, maar een eerste single krijgen we nu reeds.

Dag Mevrouw is hun coming of age roman samengevat met een strakke, funky baslijn en gitaar, aaneen gelijmd met de knap ritmische vocalen van Segers. De uitgesproken aanwezige synths geven de track een intelligent ‘verhedendaagst’ retro-sfeertje mee. “Een verhaal van terug-uit-uw-kot komen, je hart volgen en op je bek durven gaan.” Lennaert Maes, van Lenny en De Wespen, schreef mee aan de tekst.

Heupwiegend glimlachend komen wij graag uit ons kot voor een song als deze en ja… als we dan toch buitenkomen zou het kunnen dat ook wij die onbekende mevrouw kussen.

*Facebook / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More